قیمت روز زعفران در بازار تربت حیدریه 1403
شهر تربت حیدریه در کنار شهر قائن از مهم ترین مراکز تولید زعفران در کشور هستند. قیمت روز زعفران در بازار تربت حیدریه به نوعی متر و معیار قیمت فروش زعفران در کشور است. معمولا زعفران های نگین و سوپر نگین را از بازار تربت حیدریه تهیه میکنند. معاملات به صورت سنتی و در مراکز خرید و مغازه ها انجام میشود.
- زعفران عمده به صورت میانگین 109.700.000 میلیون تومان معامله میشود.
عوامل موثر در تعیین قیمت زعفران
قطعا برای شما هم پیش آمده که هنگام خرید زعفران قیمت های متفاوتی از فروشگاه ها و فروشنده ها و سایت های اینترنتی دیده و شنیده اید و برایتان سوال پیش آمده که فارغ از برند و نوع بسته بندی زعفران، چرا بطور مثال یک مثقال زعفران قیمت های متفاوت و پر نوسانی در فروشگاه های مختلف دارد؟!
یکی از عمده دلایل این امر، نوع زعفران استفاده شده در آن بسته بندی است.(قیمت روز زعفران عمده1401 )
اصولا قریب به اتفاق شرکت های تامین کننده و توزیع کننده زعفران، از زعفران سرگل در بسته بندی ها استفاده و آن را به بازار عرضه می کنند. زعفران سرگل زعفرانیست میان رده که فاقد قسمت های زرد و سفید است و از قلم ها و رشته های ریز و درشت صاف و یا موّاج با نسبت های مختلف تشکیل شده و به همین دلیل بر حسب ظاهر، ریزی و درشتی قلمها، تازگی و ماندگی و میزان رنگدهی، درجه بندی و قیمت گذاری می شود.
خود زعفران سرگل هم انواع مختلفی از جمله سرگل ضعیف، سرگل شکسته، سرگل معمولی، سرگل درجه یک ، سرگل ممتاز و سرگل صادراتی دارد که شرکت های مختلف بر حسب سیاست و استراتژی و اهدافی که دارند از یک نوع سرگل با ظاهر و کیفیت و عطر و طعم مشخص استفاده می کنند. قطعا هر چقدر ویژگی ها و کیفیت زعفران بسته بندی شده نزدیک به سرگل ممتاز یا صادراتی باشد، قیمت زعفران نهایی گران تر و بالاتر است . در قسمت دسته بندی انواع زعفران می توانید اطلاعات کامل را مطالعه نمایید.
منظور از قیمت زعفران امروز چیست؟
همانطور که می دانید زعفران گرانترین ادویه جهان است و از دلایل اصلی آن می توان به فرآیند سخت و پیچیده برداشت و پاکسازی و خشک کردن و فرآوری، میزان کم سطح زیر کشت در جهان و وزن سبک و در عین حال حجیم بودن آن اشاره کرد که مورد آخر سبب شده که نیاز به زمین های چند هکتاری برای به دست آوردن دو تا سه کیلو رشته اصلی زعفران از گلهای ارغوانی رنگ زعفران باشد.
در آبان ماه سال شمسی گذشته (1400) که مقارن با فصل برداشت زعفران بود به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی، میزان برداشت گل زعفران و در نهایت زعفران خشک و آماده مصرف به دست آمده به نسبت زمان مشابه در سال قبلی آن، حدود پنجاه درصد کاهش داشت که این امر باعث افزایش سیصد درصدی قیمت زعفران عمده شد.
به عنوان مثال انواع زعفران سرگل در ماه مهر و اوایل آبان سال 1400 در هرکیلو بین 8 تا 10 میلیون تومان بود در حالیکه این قیمت در اواسط سال 1401 به هر کیلو 30تا 36میلیون تومان رسیده است. هر مثقال زعفران سرگل هم از 65 الی 75هزار تومان در سال گذشته به حدود 180 تا 250هزار تومان رسیده است.
عوامل موثر بر قیمت روز زعفران
فروش عمده زعفران و تعیین قیمت روز آن تحت تأثیر عوامل متعددی است که تعیین کننده ارزش و قیمت نهایی این ادویه گرانبها و خوش عطر هستند. یکی از اصلیترین عوامل موثر بر قیمت روز زعفران، تولید کنندگان و خریداران عمده است. تعداد و کیفیت مزارع زعفران در مناطق تولیدکننده اهمیت دارد؛ هرچه میزان تولید و کیفیت محصولات بیشتر باشد، احتمال کاهش قیمت و افزایش تقاضا برای آن افزایش مییابد. علاوه بر این، نرخ تبادلات و وضعیت اقتصادی جهانی نیز تأثیرگذار است. همچنین افزایش یا کاهش ارزش ارز ممکن است باعث تغییرات در قیمت زعفران شود.
به علاوه، عواملی مانند شرایط آب و هوایی و تغییرات آب و هوا در مناطق تولیدکننده، نیز میتواند تأثیرگذار باشد؛ تغییرات اقلیمی میتواند محصولات را تحت تأثیر قرار داده و بر ارزش زعفران تاثیر بگذارد. در نهایت، تقاضا و عرضه نیز در تعیین قیمت روز زعفران نقش مهمی ایفا میکند. افزایش تقاضا یا کاهش عرضه میتواند باعث افزایش قیمت و برعکس گردد. در نتیجه، تعیین قیمت روز زعفران متاثر از تعامل میان عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی، و محیطی است که هرکدام میتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر قیمت نهایی این محصول تأثیرگذار باشند.
- مریم م
- ۰ ۰
- ۰ نظر